Samenwerking Nissan-Chrysler gemeld

Nissan en Chrysler werken aan een samenwerking waarbij beide merken over en weer elkaars auto's gaan verkopen. Dat meldt de gezaghebbende Japanse zakenkrant Nikkei.

Nissan zou vooral geïnteresseerd zijn in de pick-ups en minivans van Chrysler. De Amerikanen op hun beurt zien brood in verkoop van kleine Nissans op de Amerikaanse markt. Topman Carlos Ghosn van Nissan-Renault zoekt al enige tijd naar een Amerikaanse partner, nadat een eerdere toenaderingspoging tot General Motors was mislukt. Eerder deze maand sloeg hij wel een slag, door de verwerving van 25 procent aandelen van het Russisch Avtovaz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Samenwerking Nissan-Chrysler gemeld - Automobielmanagement.nl

Samenwerking Nissan-Chrysler gemeld

Nissan en Chrysler werken aan een samenwerking waarbij beide merken over en weer elkaars auto's gaan verkopen. Dat meldt de gezaghebbende Japanse zakenkrant Nikkei.

Nissan zou vooral geïnteresseerd zijn in de pick-ups en minivans van Chrysler. De Amerikanen op hun beurt zien brood in verkoop van kleine Nissans op de Amerikaanse markt. Topman Carlos Ghosn van Nissan-Renault zoekt al enige tijd naar een Amerikaanse partner, nadat een eerdere toenaderingspoging tot General Motors was mislukt. Eerder deze maand sloeg hij wel een slag, door de verwerving van 25 procent aandelen van het Russisch Avtovaz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding