Fusie leidt tot Chinese autogigant

De grootste Chinese autofabrikant – Shanghai Automotive Industry Corp SAIC – gaat fuseren met zijn kleinere concurrent, Nanjing Automobiel Group.

Beide bedrijven zijn het na acht maanden onderhandelen eens geworden. Met de fusie ontstaat een marktleider op de nationale markt. Bovendien kan de onderneming ook internationaal de vergelijking met de grootste autobedrijven aan. SAIC en Nanjing, beide staatsbedrijven, lagen een paar jaar geleden nog met elkaar overhoop. Destijds speelde de overname van Rover, dat uiteindelijk in handen viel van Nanjing. In het kader van de nieuwe ontwikkeling zal Nanjing de samenwerking met Fiat op de Chinese markt beeindigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fusie leidt tot Chinese autogigant - Automobielmanagement.nl

Fusie leidt tot Chinese autogigant

De grootste Chinese autofabrikant – Shanghai Automotive Industry Corp SAIC – gaat fuseren met zijn kleinere concurrent, Nanjing Automobiel Group.

Beide bedrijven zijn het na acht maanden onderhandelen eens geworden. Met de fusie ontstaat een marktleider op de nationale markt. Bovendien kan de onderneming ook internationaal de vergelijking met de grootste autobedrijven aan. SAIC en Nanjing, beide staatsbedrijven, lagen een paar jaar geleden nog met elkaar overhoop. Destijds speelde de overname van Rover, dat uiteindelijk in handen viel van Nanjing. In het kader van de nieuwe ontwikkeling zal Nanjing de samenwerking met Fiat op de Chinese markt beeindigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding