Toyota wereldwijd de nummer één

Toyota is dit jaar de grootste autofabrikant ter wereld geworden. Het bedrijf stoot daarmee General Motors van de troon – voor het eerst in tachtig jaar.

Toyota heeft dit jaar 9,51 miljoen voertuigen geproduceerd, vijf procent meer dan in 2006. Topman Katsuaki Watanabe deelde dat mee in Tokio. General Motors komt in 2007 op een productie van 9,259 miljoen auto’s. De wisseling van de wacht komt niet als een verrassing, want alom werd de koppositie van Toyota verwacht als grootste producent. Kijkend naar verkoop, komt Toyota volgens Watanaba dit jaar mondiaal uit op 9,36 miljoen auto’s. Dat is een toename met zes procent. Of het Japanse bedrijf ook daarmee de toppositie inneemt blijft onduidelijk tot GM volgende maand zijn verkoopcijfers over 2007 bekend maakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota wereldwijd de nummer één - Automobielmanagement.nl

Toyota wereldwijd de nummer één

Toyota is dit jaar de grootste autofabrikant ter wereld geworden. Het bedrijf stoot daarmee General Motors van de troon – voor het eerst in tachtig jaar.

Toyota heeft dit jaar 9,51 miljoen voertuigen geproduceerd, vijf procent meer dan in 2006. Topman Katsuaki Watanabe deelde dat mee in Tokio. General Motors komt in 2007 op een productie van 9,259 miljoen auto’s. De wisseling van de wacht komt niet als een verrassing, want alom werd de koppositie van Toyota verwacht als grootste producent. Kijkend naar verkoop, komt Toyota volgens Watanaba dit jaar mondiaal uit op 9,36 miljoen auto’s. Dat is een toename met zes procent. Of het Japanse bedrijf ook daarmee de toppositie inneemt blijft onduidelijk tot GM volgende maand zijn verkoopcijfers over 2007 bekend maakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding