Hyundai investeert fors in 2008

Hyundai Motor investeert dit jaar ruim acht miljard euro om de productie te verhogen en de faciliteiten te verbeteren.

Het bedrag is een forse stap vooruit ten opzichte van de ongeveer 4,6 miljard euro aan investeringen in het afgelopen jaar. Samen zullen Hyundai en Kia zo’n drie miljard euro uitgeven, waarvan een groot deel aan research en development. Ook wordt bijna 3,5 miljard gestopt in de bouw van een staalfabriek. Daarmee is in oktober al een aanvang gemaakt. De fabriek heeft een jaarlijkse capaciteit van zeven miljoen ton. De rest gaat naar reeds aangekondigde projecten, inclusief de projecten van Kia Motors in Tsjechië en Rusland. Hyundai/Kia heeft zeventig procent van de thuismarkt in handen en groeit gestaag in de V.S. en Europa. De Koreanen willen de vijfde grootste autofabrikant ter wereld worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hyundai investeert fors in 2008 - Automobielmanagement.nl

Hyundai investeert fors in 2008

Hyundai Motor investeert dit jaar ruim acht miljard euro om de productie te verhogen en de faciliteiten te verbeteren.

Het bedrag is een forse stap vooruit ten opzichte van de ongeveer 4,6 miljard euro aan investeringen in het afgelopen jaar. Samen zullen Hyundai en Kia zo’n drie miljard euro uitgeven, waarvan een groot deel aan research en development. Ook wordt bijna 3,5 miljard gestopt in de bouw van een staalfabriek. Daarmee is in oktober al een aanvang gemaakt. De fabriek heeft een jaarlijkse capaciteit van zeven miljoen ton. De rest gaat naar reeds aangekondigde projecten, inclusief de projecten van Kia Motors in Tsjechië en Rusland. Hyundai/Kia heeft zeventig procent van de thuismarkt in handen en groeit gestaag in de V.S. en Europa. De Koreanen willen de vijfde grootste autofabrikant ter wereld worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding