Renault denkt aan tien procent hogere verkopen

Na een niet al te goed jaar waarin de verkopen met slechts 2,2 procent zijn toegenomen, hoopt Renault in 2008 zo'n tien procent meer auto's af te kunnen zetten.

Dat optimisme is vooral gebaseerd op het feit dat er dit jaar negen nieuwe modellen op de rol staan. Over het afgelopen jaar verkocht de Renault-groep wereldwijd 2.487.453 voertuigen waarmee het marktaandeel is terugggelopen van 3,7 naar 3,6 procent. De Roemeense dochter Dacia, fabrikant van de populaire Logan, kon echter 17,4 procent meer auto's afzetten en kwam daarmee op een totaal van 230.473 voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault denkt aan tien procent hogere verkopen - Automobielmanagement.nl

Renault denkt aan tien procent hogere verkopen

Na een niet al te goed jaar waarin de verkopen met slechts 2,2 procent zijn toegenomen, hoopt Renault in 2008 zo'n tien procent meer auto's af te kunnen zetten.

Dat optimisme is vooral gebaseerd op het feit dat er dit jaar negen nieuwe modellen op de rol staan. Over het afgelopen jaar verkocht de Renault-groep wereldwijd 2.487.453 voertuigen waarmee het marktaandeel is terugggelopen van 3,7 naar 3,6 procent. De Roemeense dochter Dacia, fabrikant van de populaire Logan, kon echter 17,4 procent meer auto's afzetten en kwam daarmee op een totaal van 230.473 voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding