Japanse merken verkopen fors minder op thuismarkt

De afzet van nieuwe auto's in Japan is op een historisch dieptepunt terecht gekomen.

De verkopen zijn het slechtst sinds 35 jaar. De verkopen over 2007 zijn ten opzichte van 2006 met 7,6 procent gedaald tot 3,43 miljoen auto's. Dat meldde het Duitse Handelsblatt die zich baseert op das Verband von japanischen Automobilhändler. Vooral de hoge benzineprijs zou een belangrijke oorzaak zijn. De Japanse fabrikanten hadden gehoopt dat zich in de laatste periode van het jaar de verkopen nog enigzins zouden herstellen, bijvoorbeeld als gevolg van de Tokyo Motor Show in oktober. Maar geen van de Japanse fabrianten, op Mitsubishi na, verkocht meer auto's dan in 2006. Martktleider Toyota (inclusief Lexus) zag de Japanse verkopen dalen met 6,2 procent tot 1,59 miljoen eenheden. Nissan verkocht bijna tien procent minder, Honda bijna vijf. Het aantal geïmporteerde auto's bleef bijna gelijk op 262 duizend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Japanse merken verkopen fors minder op thuismarkt - Automobielmanagement.nl

Japanse merken verkopen fors minder op thuismarkt

De afzet van nieuwe auto's in Japan is op een historisch dieptepunt terecht gekomen.

De verkopen zijn het slechtst sinds 35 jaar. De verkopen over 2007 zijn ten opzichte van 2006 met 7,6 procent gedaald tot 3,43 miljoen auto's. Dat meldde het Duitse Handelsblatt die zich baseert op das Verband von japanischen Automobilhändler. Vooral de hoge benzineprijs zou een belangrijke oorzaak zijn. De Japanse fabrikanten hadden gehoopt dat zich in de laatste periode van het jaar de verkopen nog enigzins zouden herstellen, bijvoorbeeld als gevolg van de Tokyo Motor Show in oktober. Maar geen van de Japanse fabrianten, op Mitsubishi na, verkocht meer auto's dan in 2006. Martktleider Toyota (inclusief Lexus) zag de Japanse verkopen dalen met 6,2 procent tot 1,59 miljoen eenheden. Nissan verkocht bijna tien procent minder, Honda bijna vijf. Het aantal geïmporteerde auto's bleef bijna gelijk op 262 duizend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding