Meer optimisme bij automanagers

De managers in de wereldwijde auto-industrie zijn aan het begin van 2008 optimistischer gestemd dan in de afgelopen tijd.

Dat komt vooral omdat de doeleinden voor de nabije toekomst duidelijk omlijnd zijn: een toenemende vraag naar betere kwaliteit, de noodzaak om verder te werken aan een lager brandstofverbruik in combinatie met alternatieve brandstoffen en daarnaast een aanhoudende sterk toenemende vraag uit opkomende landen. Dat is het beeld dat KPMG schetst na de tweejaarlijkse enquete van meer dan honderd internationale automanagers. Een kwart van de ondervraagden verwacht een winstgroei voor autobedrijven terwijl dat cijfer twee jaar geleden nog maar op zestien procent lag. ''Veel managers zien kennelijk licht aan het eind van de tunnel,'' aldus Daron Gifford die bij KPMG de autosector leidt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer optimisme bij automanagers - Automobielmanagement.nl

Meer optimisme bij automanagers

De managers in de wereldwijde auto-industrie zijn aan het begin van 2008 optimistischer gestemd dan in de afgelopen tijd.

Dat komt vooral omdat de doeleinden voor de nabije toekomst duidelijk omlijnd zijn: een toenemende vraag naar betere kwaliteit, de noodzaak om verder te werken aan een lager brandstofverbruik in combinatie met alternatieve brandstoffen en daarnaast een aanhoudende sterk toenemende vraag uit opkomende landen. Dat is het beeld dat KPMG schetst na de tweejaarlijkse enquete van meer dan honderd internationale automanagers. Een kwart van de ondervraagden verwacht een winstgroei voor autobedrijven terwijl dat cijfer twee jaar geleden nog maar op zestien procent lag. ''Veel managers zien kennelijk licht aan het eind van de tunnel,'' aldus Daron Gifford die bij KPMG de autosector leidt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding