Het nieuwe Chrysler verkoopt meer buiten de VS

Chrysler LLC heeft op de internationale markten buiten de VS, Canada en Mexico (Nafta) zijn beste jaar ooit beleefd met een afzet van 238 duizend eenheden. Dat is een stijging van vijftien procent ten opzichte van 2006.

De belangrijkste markten voor Chrysler in Europa zijn Italië (21 duizend auto’s) en het Verenigd Koninkrijk (18,6 duizend). In Nederland zijn in 2007 zo’n vijfduizend auto’s van Chrysler/Dodge/Jeep verkocht. In 2006 waren dat er vierduizend. In zijn thuismarkt, de VS, verkocht Chrysler LLC vorig jaar iets meer dan twee miljoen eenheden. Dat was een daling van drie procent ten opzichte van 2006. Chrysler LLC zegt te zullen blijven investeren in nieuwe, zuinige auto’s en technologiën en heeft inmiddels diverse modellen die minder dan 1 op 12 verbruiken zoals de Jeep Compass en Patriot, de Dodge Avenger en Caliber, de Chrysler Sebring. Chrysler LLC behoudt met de Dodge Grand Caravan (hier bekend als Chrysler Grand Voyager) zijn leidende positie in het mpv-segment door een eerste plaats in de VS met een afzet van 176 duizend eenheden in 2007 en een tweede plaats bij mondiale verkopen van 232 duizend eenheden. Buiten Noord-Amerika was de Dodge Caliber met 31 duizend eenheden de best verkochte auto van de onderneming. Chrysler LLC is fabrikant van Chrysler, Jeep, Dodge en Mopar. Verkoop en dienstverlening van de onderneming wordt in meer dan 125 landen ter wereld aangeboden. Chrysler LLC is onderdeel van Cerberus Capital Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Het nieuwe Chrysler verkoopt meer buiten de VS - Automobielmanagement.nl

Het nieuwe Chrysler verkoopt meer buiten de VS

Chrysler LLC heeft op de internationale markten buiten de VS, Canada en Mexico (Nafta) zijn beste jaar ooit beleefd met een afzet van 238 duizend eenheden. Dat is een stijging van vijftien procent ten opzichte van 2006.

De belangrijkste markten voor Chrysler in Europa zijn Italië (21 duizend auto’s) en het Verenigd Koninkrijk (18,6 duizend). In Nederland zijn in 2007 zo’n vijfduizend auto’s van Chrysler/Dodge/Jeep verkocht. In 2006 waren dat er vierduizend. In zijn thuismarkt, de VS, verkocht Chrysler LLC vorig jaar iets meer dan twee miljoen eenheden. Dat was een daling van drie procent ten opzichte van 2006. Chrysler LLC zegt te zullen blijven investeren in nieuwe, zuinige auto’s en technologiën en heeft inmiddels diverse modellen die minder dan 1 op 12 verbruiken zoals de Jeep Compass en Patriot, de Dodge Avenger en Caliber, de Chrysler Sebring. Chrysler LLC behoudt met de Dodge Grand Caravan (hier bekend als Chrysler Grand Voyager) zijn leidende positie in het mpv-segment door een eerste plaats in de VS met een afzet van 176 duizend eenheden in 2007 en een tweede plaats bij mondiale verkopen van 232 duizend eenheden. Buiten Noord-Amerika was de Dodge Caliber met 31 duizend eenheden de best verkochte auto van de onderneming. Chrysler LLC is fabrikant van Chrysler, Jeep, Dodge en Mopar. Verkoop en dienstverlening van de onderneming wordt in meer dan 125 landen ter wereld aangeboden. Chrysler LLC is onderdeel van Cerberus Capital Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding