Nissan gaat wellicht kleine auto leveren aan Chrysler

Chrysler LLC zou de beschikking krijgen over een 1.8 Nissan met een Chrysler badge.

In Mexico bouwt Nissan de Versa met een 1.8-motor. Die auto heet ook wel Tiida. Een woordvoerder van Nissan heeft gezegd dat de berichten niet kunnen worden bevestigd maar latere berichten zeggen dat de zaak al binnen enkele dagen beslist kan worden. Afgelopen maand heeft Carlos Ghosn, de topman van de Renault-Nissan alliantie, gezegd dat hij in discussie is met Chrysler. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn alliantie graag zou willen koppelen aan een Amerikaanse producent. Vorig jaar liepen de onderhandelingen met GM over zo’n drievoudige alliantie vast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan gaat wellicht kleine auto leveren aan Chrysler - Automobielmanagement.nl

Nissan gaat wellicht kleine auto leveren aan Chrysler

Chrysler LLC zou de beschikking krijgen over een 1.8 Nissan met een Chrysler badge.

In Mexico bouwt Nissan de Versa met een 1.8-motor. Die auto heet ook wel Tiida. Een woordvoerder van Nissan heeft gezegd dat de berichten niet kunnen worden bevestigd maar latere berichten zeggen dat de zaak al binnen enkele dagen beslist kan worden. Afgelopen maand heeft Carlos Ghosn, de topman van de Renault-Nissan alliantie, gezegd dat hij in discussie is met Chrysler. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn alliantie graag zou willen koppelen aan een Amerikaanse producent. Vorig jaar liepen de onderhandelingen met GM over zo’n drievoudige alliantie vast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding