GM wil groeien met goedkope Matiz

General Motors wil zijn activiteiten in India, dat economisch sterk in opkomst is, flink uitbreiden.

Dat heeft topman Rick Wagoner vandaag bekend gemaakt. “Hoewel het nog te vroeg is de reactie van de consument te weten op de goedkoopste auto ter wereld, de Tata Nano, is één ding zeker: er bestaat een grote vraag naar goedkope auto’s”, aldus Wagoner. Concurrent Ford liet vorige week weten een half miljard dollar te zullen investeren in India. Volgens de GM-topman is de Nano (1600 euro) vanwege de strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen niet geschikt voor verkoop in de Verenigde Staten en Europa. General Motors zal zodoende het voorbeeld van Tata niet één op één kopiëren maar opteren voor een model dat zal worden gebaseerd op de Chevrolet Spark. Dit model (zie foto, feitelijk de 1e generatie Daewoo Matiz) is momenteel in China te koop voor omgerekend 2400 euro, zo meldt Autointernationaal.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM wil groeien met goedkope Matiz - Automobielmanagement.nl

GM wil groeien met goedkope Matiz

General Motors wil zijn activiteiten in India, dat economisch sterk in opkomst is, flink uitbreiden.

Dat heeft topman Rick Wagoner vandaag bekend gemaakt. “Hoewel het nog te vroeg is de reactie van de consument te weten op de goedkoopste auto ter wereld, de Tata Nano, is één ding zeker: er bestaat een grote vraag naar goedkope auto’s”, aldus Wagoner. Concurrent Ford liet vorige week weten een half miljard dollar te zullen investeren in India. Volgens de GM-topman is de Nano (1600 euro) vanwege de strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen niet geschikt voor verkoop in de Verenigde Staten en Europa. General Motors zal zodoende het voorbeeld van Tata niet één op één kopiëren maar opteren voor een model dat zal worden gebaseerd op de Chevrolet Spark. Dit model (zie foto, feitelijk de 1e generatie Daewoo Matiz) is momenteel in China te koop voor omgerekend 2400 euro, zo meldt Autointernationaal.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding