Volgens de Japannners zullen motorfietsen nog jarenlang veel interessanter zijn. Dit stelt Takeo Fukui, de topman van Honda, naar aanleiding van de introductie van de tata Nano. Volgens hem zullen de slechte wegen en de hoge brandstofprijzen de mensen in die landen nog op de motorfiets houden. In Financial Times zegt hij ook dat Honda een auto ontwikkelt die kleiner is dan de Honda Fit maar dat het merk zich voor de opkomende landen blijft concentreren op motorfietsen. “We gaan een totaal andere kant op dat Tata. Wij proberen hogerop te gaan met motorfietsen, Tata gaat in een andere richting.” Honda is 's werelds grootste motorfietsproducent en heeft een aandeel in Hero-Honda, India's grootste producent van tweewielers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding