Europees verkooprecord Chevrolet

Chevrolet Europe heeft in 2007 opnieuw een verkooprecord genoteerd. Het merk verkocht 457 duizend auto’s, 33,6 procent meer dan in 2006.

In de periode bracht Chevrolet 127.200 auto’s aan de man, een record voor het merk. Mede daardoor steeg het marktaandeel naar 2,23 procent. In Centraal en Oost Europa verkocht Chevrolet in totaal 288 duizend voertuigen, 53 procent meer dan in 2006. Met name op de Russische markt deed het merk het goed: 189.500 stuks, zeventig procent hoger dan het voorgaande jaar. In West Europa namen de verkopen toe met bijna tien procent. Voor Chevrolet was in deze regio Italië de grootste markt: bijna 45 duizend auto’s (plus 21 procent). Overigens wordt in Italië de helft van iedere verkochte Chevrolet geleverd met een LPG-installatie. In Nederland deed het merk vorig jaar minder goede zaken. De teller stopte bij 8.777 auto’s, terwijl 2006 nog goed was voor 9.806 verkochte Chevrolets.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europees verkooprecord Chevrolet - Automobielmanagement.nl

Europees verkooprecord Chevrolet

Chevrolet Europe heeft in 2007 opnieuw een verkooprecord genoteerd. Het merk verkocht 457 duizend auto’s, 33,6 procent meer dan in 2006.

In de periode bracht Chevrolet 127.200 auto’s aan de man, een record voor het merk. Mede daardoor steeg het marktaandeel naar 2,23 procent. In Centraal en Oost Europa verkocht Chevrolet in totaal 288 duizend voertuigen, 53 procent meer dan in 2006. Met name op de Russische markt deed het merk het goed: 189.500 stuks, zeventig procent hoger dan het voorgaande jaar. In West Europa namen de verkopen toe met bijna tien procent. Voor Chevrolet was in deze regio Italië de grootste markt: bijna 45 duizend auto’s (plus 21 procent). Overigens wordt in Italië de helft van iedere verkochte Chevrolet geleverd met een LPG-installatie. In Nederland deed het merk vorig jaar minder goede zaken. De teller stopte bij 8.777 auto’s, terwijl 2006 nog goed was voor 9.806 verkochte Chevrolets.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding