Dat meldt het magazine Auto motor und sport, naar aanleiding van een onderzoek van TNS Infratest onder ruim vijftienhonderd Duitse burgers. Als geld geen rol zou spelen bij de aanschaf van een auto, noemde 13,9 procent van de ondervraagden het merk Mercedes. Maar 13,2 procent noemde Audi en 13,0 procent had het liefst een Volkswagen. ‘Als we rekening houden met de statische foutmarge kunnen we eigenlijk alle drie de merken tot winnaar uitroepen’, zo stelt onderzoeker Kamburow van TNS Infratest Automotive. De Duitse automobilist zou ook neigen naar meer bescheidenheid. In 2006 waren de merken Mercedes, Audi, BMW en Porsche samen nog goed voor 47,4 procent van de stemmen maar hun cumulatieve aandeel daalde in 2007 naar 41,1 procent. De merken Volkswagen en Ford zitten in de lift.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding