Porsche racet vooruit

Porsche heeft in de afgelopen zes maanden 46.600 auto's verkocht, negentien procent meer dan een jaar geleden.

Vooral de Cayenne vindt gretig aftrek, gezien de verdubbeling naar zo’n twintigduizend stuks. Door de lage koers van de Amerikaanse dollar, de munt waarmee een groot deel van de Porsche-kopers afrekenen, steeg de omzet met 'slechts' 14,2 procent naar een nieuw record van 3,5 miljard euro. Dat heeft topman Wendelin Wiedeking vrijdag meegedeeld tijdens de aandeelhoudersvergadering in Stuttgart. ''Onze optimistische verwachtingen zijn bewaarheid geworden.' Details over de winstontwikkeling maakt het Duitse bedrijf pas in maart bekend. Dan kan het ook de cijfers meenemen van VW, waarin Porsche een belang van 31 procent heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche racet vooruit - Automobielmanagement.nl

Porsche racet vooruit

Porsche heeft in de afgelopen zes maanden 46.600 auto's verkocht, negentien procent meer dan een jaar geleden.

Vooral de Cayenne vindt gretig aftrek, gezien de verdubbeling naar zo’n twintigduizend stuks. Door de lage koers van de Amerikaanse dollar, de munt waarmee een groot deel van de Porsche-kopers afrekenen, steeg de omzet met 'slechts' 14,2 procent naar een nieuw record van 3,5 miljard euro. Dat heeft topman Wendelin Wiedeking vrijdag meegedeeld tijdens de aandeelhoudersvergadering in Stuttgart. ''Onze optimistische verwachtingen zijn bewaarheid geworden.' Details over de winstontwikkeling maakt het Duitse bedrijf pas in maart bekend. Dan kan het ook de cijfers meenemen van VW, waarin Porsche een belang van 31 procent heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding