Mogelijk V8-motoren verbannen uit VS

GM en Ford denken erover om hun V8-motoren uit het programma te gaan nemen. Een persbericht van 28 januari lijkt dat gerucht te bevestigen.

De geschiedenis herhaalt zich. Na de oliecrisis van 1973 werd de V8 eveneens enige tijd verbannen. Ford heeft in Detroit al zijn EcoBoost-systeem aangekondigd, waarbij benzinemotoren met turbo en directe injectie worden gebruikt. Ford hoopt in vijf jaar in Amerika een half miljoen auto’s met EcoBoost te kunnen verkopen. General Motors wil snel resultaten boeken bij het verminderen van het brandstofverbruik en grijpt daarom naar techniek die binnen het concern al aanwezig is. Volgend jaar zal GM een 1.4-liter turbomotor gaan leveren in de compacte klasse, in Amerika nog steevast ‘small cars’ genoemd. De Chevrolet Cobalt en Saturn Astra krijgen deze motor, die wij al kennen uit het Opel-gamma. Jim Qeen, GM’s engineering chief, heeft bovendien gezegd dat deze motor ook in grotere modellen kan komen. Hij deed geen mededelingen over het brandstofverbruik van de toekomstige versies van de Cobalt en de Astra. Het is ook nog niet bekend of de motoren uit Europa zullen worden geïmporteerd of in Amerika gebouwd zullen worden.

Mogelijk V8-motoren verbannen uit VS - Automobielmanagement.nl

Mogelijk V8-motoren verbannen uit VS

GM en Ford denken erover om hun V8-motoren uit het programma te gaan nemen. Een persbericht van 28 januari lijkt dat gerucht te bevestigen.

De geschiedenis herhaalt zich. Na de oliecrisis van 1973 werd de V8 eveneens enige tijd verbannen. Ford heeft in Detroit al zijn EcoBoost-systeem aangekondigd, waarbij benzinemotoren met turbo en directe injectie worden gebruikt. Ford hoopt in vijf jaar in Amerika een half miljoen auto’s met EcoBoost te kunnen verkopen. General Motors wil snel resultaten boeken bij het verminderen van het brandstofverbruik en grijpt daarom naar techniek die binnen het concern al aanwezig is. Volgend jaar zal GM een 1.4-liter turbomotor gaan leveren in de compacte klasse, in Amerika nog steevast ‘small cars’ genoemd. De Chevrolet Cobalt en Saturn Astra krijgen deze motor, die wij al kennen uit het Opel-gamma. Jim Qeen, GM’s engineering chief, heeft bovendien gezegd dat deze motor ook in grotere modellen kan komen. Hij deed geen mededelingen over het brandstofverbruik van de toekomstige versies van de Cobalt en de Astra. Het is ook nog niet bekend of de motoren uit Europa zullen worden geïmporteerd of in Amerika gebouwd zullen worden.