De Franse autofabrikant wil een assemblagefabriek bouwen 180 kilometer ten zuidwesten van Moskou. Het gaat om een terrein van tweehonderd hectare waarvan vijftig hectare ter beschikking komt voor het park van toeleveranciers. Het gaat om een investering van vijfhonderd miljoen euro. De productiecapaciteit is gepland op honderdvijftigduizend eenheden per jaar. Het gevolg is dat PSA ‘snel’ kan beginnen met de bouw en de productie is gepland vanaf 2010. Er gaan middelgrote auto’s gebouwd worden om tegemoet te komen aan de sterk groeiende vraag in Rusland. PSA wil in 2010 honderdduizend Peugeots en Citroëns verkopen in Rusland. Dat moet oplopen naar driehonderdduizend per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding