Voor rekening van de autodivisie kwam 53 miljard euro (een stijging van 12,7 procent) terwijl de omzet van motoren met 2,9 procent is afgenomen tot 1,27 miljard euro. De omzet van het concern wordt voor een behoorlijk deel gehaald uit de financiële diensten. Die is in 2007 met 25,8 procent gestegen tot 13,9 miljard euro. De afleveringen van BMW, Mini en Rolls-Royce stegen in 2007 eveneens tot recordhoogte. BMW streeft ernaar op dit gebied ook dit jaar een nieuw record te vestigen met alle de drie merken, waarbij de verwachtingen zijn dat het eerste half jaar beter zal zijn dan de tweede helft van 2008. “De BMW Group werkt constant aan de verbetering van de winstgevendheid van de onderneming,”aldus Norbert Reithofer, voorzitter van de raad van bestuur. “Beide doelstellingen, omzetverhoging en verhoging van de winstgevendheid, zijn voor de toekomst van het concern van doorslaggevende betekenis.” BMW zal op 18 maart zijn financiële resultaten bekendmaken. Nooit eerder heeft BMW zoveel auto’s verkocht als vorig jaar. Efficient Dynamics, de maatregelen ter reductie van het verbruik, hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. Ook een aantal Mini-modellen zijn nu met deze technologie uitgerust. Rond de jaarwisseling reden meer dan 450 duizend BMW’s en Mini’s met dit systeem op de Europese wegen. BMW verkocht vorig jaar 1,27 miljoenexemplaren (+ 7,7 procent). De 3-Serie was verreweg het populairste model (37 %) en steeg met 9,2 procent naar 555 duizend verkochte auto’s. Mini steeg met 18,5 procent naar 223 duizend exemplaren en Rolls-Royce verkocht 1.010 exemplaren tegen 805 het jaar daarvoor( + 25,5 %). Noord-Amerika bleef de grootste markt voor BMW en Mini