Stern schaakt verder met autobedrijven

Stern Groep voert overnamegesprekken met diverse bedrijven. Maar zijn Ford Wilton-vestiging in Leiden wordt daarentegen verkocht aan Van Bunningen Groep in het kader van ‘herschikking’ van de verzorgingsgebieden.

De Ford-dealerbedrijven van Stern zijn nu bekend onder de namen Romeyn & Van Zanten, Ford Rotterdam, Wilton en Kinesis en die gaan allemaal Ardea Auto heten. De Ford-bedrijven in Amersfoort en Soest worden Fitis Auto. Daarmee hebben alle Ford-dealerbedrijven van Stern een vogelnaam van vijf letters gekregen, behalve Van Kalmthout in Hoofddorp. Overigens zullen veel mensen dat niet in de gaten hebben want wie kent de ardea, de fitis en de heron? Stern wil de VW/Audi-dealer Pouw in Zaandam en diens servicedealer De Vries en Van Slooten in Amsterdam-Noord overnemen. Stern heeft al VW/Audi-dealerbedrijven in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam, bekend onder de naam Heron Auto. De jaarlijks afzet nieuwe VW’s zal in de nieuwe situatie kunnen toenemen tot vijftienhonderd, de afzet van VW bedrijfswagens tot duizend en de afzet van nieuwe Audi’s tot vijfhonderd, zo stelt Stern. Het nieuwe Heron Auto zal in totaal 250 werknemers hebben. Stern wil ook Renault-dealer Finesse en Nissan-dealer Otomoto in Haarlem overnemen. Stern heeft al tien jaar een groep Renault-dealers onder de naam Arend Auto. Als de overname doorgaat, zal het merk Nissan eraan worden toegevoegd. Arend heeft nu negen vestigingen in Amsterdam, Volendam,. Zaandam, Eindhoven, Den Bosch, Heeze, Valkenswaard, Oss en Veghel. Verder kijkt Stern ook nog naar twee kleine leasemaatschappijen en een schadeherstelbedrijf. Het beursgenoteerde Stern gaat op 14 maart zijn jaarcijfers bekendmaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stern schaakt verder met autobedrijven - Automobielmanagement.nl

Stern schaakt verder met autobedrijven

Stern Groep voert overnamegesprekken met diverse bedrijven. Maar zijn Ford Wilton-vestiging in Leiden wordt daarentegen verkocht aan Van Bunningen Groep in het kader van ‘herschikking’ van de verzorgingsgebieden.

De Ford-dealerbedrijven van Stern zijn nu bekend onder de namen Romeyn & Van Zanten, Ford Rotterdam, Wilton en Kinesis en die gaan allemaal Ardea Auto heten. De Ford-bedrijven in Amersfoort en Soest worden Fitis Auto. Daarmee hebben alle Ford-dealerbedrijven van Stern een vogelnaam van vijf letters gekregen, behalve Van Kalmthout in Hoofddorp. Overigens zullen veel mensen dat niet in de gaten hebben want wie kent de ardea, de fitis en de heron? Stern wil de VW/Audi-dealer Pouw in Zaandam en diens servicedealer De Vries en Van Slooten in Amsterdam-Noord overnemen. Stern heeft al VW/Audi-dealerbedrijven in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam, bekend onder de naam Heron Auto. De jaarlijks afzet nieuwe VW’s zal in de nieuwe situatie kunnen toenemen tot vijftienhonderd, de afzet van VW bedrijfswagens tot duizend en de afzet van nieuwe Audi’s tot vijfhonderd, zo stelt Stern. Het nieuwe Heron Auto zal in totaal 250 werknemers hebben. Stern wil ook Renault-dealer Finesse en Nissan-dealer Otomoto in Haarlem overnemen. Stern heeft al tien jaar een groep Renault-dealers onder de naam Arend Auto. Als de overname doorgaat, zal het merk Nissan eraan worden toegevoegd. Arend heeft nu negen vestigingen in Amsterdam, Volendam,. Zaandam, Eindhoven, Den Bosch, Heeze, Valkenswaard, Oss en Veghel. Verder kijkt Stern ook nog naar twee kleine leasemaatschappijen en een schadeherstelbedrijf. Het beursgenoteerde Stern gaat op 14 maart zijn jaarcijfers bekendmaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding