Het merk zal kort voor de Salon van Genève (vanaf 6 maart) kunnen meedelen dat er meer dan een miljoen exemplaren van het hybride model zijn verkocht, zo meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. “En we hebben niet één accupakket onder garantie moeten vervangen”, aldus een woordvoerder van het Europese hoofdkantoor. Het legendarische kwaliteitsimago van Toyota heeft de afgelopen jaren een paar deukjes opgelopen door terugroepacties. De productiekwaliteit zou wellicht te lijden hebben onder de enorme groei die het Japanse merk heeft doorgemaakt. Anderzijds hebben andere Europese en Koreaanse merken op het gebied van kwaliteit stappen voorwaarts gezet waardoor het verschil veel kleiner wordt. Veel concurrenten zijn langszij gekomen en sommige hebben Toyota zelfs ingehaald, aldus de manager van Toyota Deutschland. Vanuit het hoofdkwartier van de uiterst kapitaalkrachtige Japanse fabrikant klinkt al een paar jaar het geluid dat de focus van Toyota zich nog sterker zal richten op kwaliteit van productie en service.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding