Dat meldt Autointernationaal.nl. Een curator heeft nu dertig dagen de tijd om te bekijken of een doorstart mogelijk is. Zo niet, dan zal het faillissement definitief worden uitgesproken. Gaat Bertone definitief op de fles, dan komt een einde aan een legende uit de Italiaanse autogeschiedenis. Het bedrijf heeft dertienhonderd man personeel in dienst en lijkt aan geruzie tussen Lili Bertone en haar dochters Barbara en Marie-Jeanne ten onder te gaan. Barbara mocht zich algemeen directeur noemen maar werd wegens meningsverschillen over het te voeren beleid begin dit jaar door haar moeder ontslagen. De Italiaanse zakenman Domenico Reviglio had aanvankelijk wel interesse in de toko maar heeft zich na het aanschouwen van de familiaire twisten teruggetrokken. Hiermee is de hoop op een revitalisering van Bertone nagenoeg vervlogen. Bertone werd in 1912 door Giovanni Bertone opgericht. Na de eerste wereldoorlog nam zoon Nuccio het roer over. Deze maakte het carrosseriebedrijf wereldberoemd met ontwerpen voor Alfa Romeo, Fiat, Lamborghini en Lancia. In 1997 kwam Nuccio te overlijden en daarna verwerd Bertone tot een duiventil die zowel managers als klanten zag vertrekken. .