Dat heeft het bedrijf woensdag 13 februari bij de publicatie van de jaarcijfers bekendgemaakt. De winst voor Peugeot Citroen kwam uit op 885 miljoen euro, tegen 183 miljoen een jaar eerder. Dit komt overeen met een winst per aandeel van 3,88 euro, tegen 0,80 in 2006. Het gerapporteerde winstcijfer is lager dan verwacht, meldt Betten Financial News. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 912 miljoen euro. Maar het aan Euronext Parijs genoteerde aandeel klom 13 februari wel met bijna zes procent bij een ietsje dalende CAC 40-beursindex. De omzet steeg met ruim zeven procent naar 60,6 miljard euro. De autodivisie van het concern was daarvoor grotendeels verantwoordelijk. Het onderdeel boekte een omzetstijging van 6,5 procent naar 47,5 miljard euro. Vooral kostenbesparingen droegen bij aan de verbetering van het winstcijfer, zegt CEO Christian Streiff in een toelichting. In 2007 werd volgens de bestuursvoorzitter 932 miljoen euro bespaard. Hij voorspelt voor het huidige boekjaar een nog groter effect van de besparingen. Voor 2008 gaat PSA uit van een omzetgroei van vijf procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding