Tata Nano naar Europa, te beginnen in Spanje

Tata gaat zijn ultragoedkope Nano in 2010 of 2011 in Spanje op de markt brengen. Met de nieuwe veelbesproken budgetauto wil Tata zijn verkopen in Spanje een extra boost geven.

‘Mini-modellen verkopen nu eenmaal erg goed op de Spaanse markt’, verklaart een zegsman van distributeur Nissho Motor tegen Just Auto. Vanwege fabricagebeperkingen in India kan de Nano niet eerder naar Spanje, zegt hij erbij. Daarna volgt de rest van Europa, als de auto geheel aan de Euro 5-normen. Net als in Italië loopt Tata goed in Spanje, waar het Indiase merk onlangs de gefacelifte Xenon pick-up en Gran Safari SUV lanceerde. Tata verkocht in 2007 ruim 2400 auto’s in Spanje, en dat is 63 procent meer dan in 2006. Nissho Motor hoort tot het grootste auto-importbedrijf van Spanje, Grupo Berge, dat wel meer Aziatische merken doet en ook een flinke poot aan de grond begint te krijgen in Latijns-Amerika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tata Nano naar Europa, te beginnen in Spanje - Automobielmanagement.nl

Tata Nano naar Europa, te beginnen in Spanje

Tata gaat zijn ultragoedkope Nano in 2010 of 2011 in Spanje op de markt brengen. Met de nieuwe veelbesproken budgetauto wil Tata zijn verkopen in Spanje een extra boost geven.

‘Mini-modellen verkopen nu eenmaal erg goed op de Spaanse markt’, verklaart een zegsman van distributeur Nissho Motor tegen Just Auto. Vanwege fabricagebeperkingen in India kan de Nano niet eerder naar Spanje, zegt hij erbij. Daarna volgt de rest van Europa, als de auto geheel aan de Euro 5-normen. Net als in Italië loopt Tata goed in Spanje, waar het Indiase merk onlangs de gefacelifte Xenon pick-up en Gran Safari SUV lanceerde. Tata verkocht in 2007 ruim 2400 auto’s in Spanje, en dat is 63 procent meer dan in 2006. Nissho Motor hoort tot het grootste auto-importbedrijf van Spanje, Grupo Berge, dat wel meer Aziatische merken doet en ook een flinke poot aan de grond begint te krijgen in Latijns-Amerika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding