Nieuwe fabriek Renault/Nissan in India

Renault/Nissan gaan minstens 780 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek bij Chennai in het zuiden van India.

De fabriek krijgt een capaciteit van 400 duizend auto's per jaar. Nissan is van plan hier vier modellen te produceren waaronder één in het segment 'erg kleine autootjes'. Die Nissan zou daarmee kunnen concurreren met de onlangs gelanceerde Nano van de Indiase fabrikant Tata. Of ook de Logan in de fabriek van de band gaat rollen is nog niet duidelijk. De combinatie Renault/Nissan zou het project eerder realiseren met Mahindra & Mahindra, maar dat heeft de samenwerking opgezegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe fabriek Renault/Nissan in India - Automobielmanagement.nl

Nieuwe fabriek Renault/Nissan in India

Renault/Nissan gaan minstens 780 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek bij Chennai in het zuiden van India.

De fabriek krijgt een capaciteit van 400 duizend auto's per jaar. Nissan is van plan hier vier modellen te produceren waaronder één in het segment 'erg kleine autootjes'. Die Nissan zou daarmee kunnen concurreren met de onlangs gelanceerde Nano van de Indiase fabrikant Tata. Of ook de Logan in de fabriek van de band gaat rollen is nog niet duidelijk. De combinatie Renault/Nissan zou het project eerder realiseren met Mahindra & Mahindra, maar dat heeft de samenwerking opgezegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding