Porsche North America heeft in 2007 in de VS en Canada 37 duizend auto’s verkocht, dat is veertig procent van Porsche’s afzet wereldwijd. Een van de eerste veranderingen die een hogere afzet in Amerika moet bewerkstelligen is de benoeming van Detlev von Platen tot ceo van de Noord-Amerikaanse divisie. Von Platen zal per 1 april aan het roer komen te staan van Porsche Cars North America. Zijn voorganger Peter Schwarzenbauer is benoemd tot lid van de raad van bestuur van Audi AG, waar hij verantwoordelijk wordt voor wereldwijde verkoop en marketing. Detlev von Platen was de afgelopen negen jaar ceo van Porsche Frankrijk. Porsche North America zal zich volledig concentreren op de Amerikaanse markt, terwijl voor de verkoop in Canada een nieuwe divisie is opgericht: Porsche Cars Canada. In Nederland zijn in het afgelopen jaar bijna achthonderd Porches verkocht ten opzichte van 550 in 2006.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding