Het gaat lekker tussen Porsche en VW. Maar niet heus

In de bittere strijd om de medezeggenschap in de nieuwe holding wordt de toon steeds grimmiger. Nu bemoeit zich OR-voorzitter Uwe Hück van Porsche er ook mee.

Hij verklaarde dat hij Bernd Osterloh (de voorzitter van de ondernemingsraad van Volkswagen, red.) persoonlijk zal zeggen dat ‘hij met de aanvallen moet ophouden omdat hij anders het hele project in gevaar brengt’. Dat meldt de website van auto motor und sport. Hück: “Ik veroordeel het ten sterkste. We zullen dat zo niet meer accepteren.” Afgelopen dinsdag heeft Osterloh grootaandeelhouder Porsche bij herhaling aangevallen en sprak van een vijandige overname. Porsche heeft momenteel 31 procent van de aandelen van Volkswagen en wil de meerderheid in Volkswagen verwerven. Tussen de VW-ondernemingsraad en Porsche loopt al geruime tijd een conflict over de medezeggenschap in de nieuw te vormen Porsche Holding SE. Volgens de VW-vertegenwoordiging zal die voor het VW-personeel slecht uitpakken. Volkswagen is véél groter dan Porsche maar in de raad van commissarissen zullen van de ondernemingsraden van zowel Porsche als Volkswagen slechts drie vertegenwoordigers plaatsnemen van de twintig van elk bedrijf in totaal. Volgens Hück zou er bij Volkswagen een voorstel liggen in verband met ‘het gewicht’ van de stemmen ten gunste van Volkswagen. Maar hij zegt nu al drie maanden op antwoord te wachten. Ook heeft Hück gezegd dat Osterloh zich niet zou moeten bemoeien met de naamgeving van de nieuwe holding. “Wij laten ons door niemand vertellen hoe onze holding heet.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Het gaat lekker tussen Porsche en VW. Maar niet heus - Automobielmanagement.nl

Het gaat lekker tussen Porsche en VW. Maar niet heus

In de bittere strijd om de medezeggenschap in de nieuwe holding wordt de toon steeds grimmiger. Nu bemoeit zich OR-voorzitter Uwe Hück van Porsche er ook mee.

Hij verklaarde dat hij Bernd Osterloh (de voorzitter van de ondernemingsraad van Volkswagen, red.) persoonlijk zal zeggen dat ‘hij met de aanvallen moet ophouden omdat hij anders het hele project in gevaar brengt’. Dat meldt de website van auto motor und sport. Hück: “Ik veroordeel het ten sterkste. We zullen dat zo niet meer accepteren.” Afgelopen dinsdag heeft Osterloh grootaandeelhouder Porsche bij herhaling aangevallen en sprak van een vijandige overname. Porsche heeft momenteel 31 procent van de aandelen van Volkswagen en wil de meerderheid in Volkswagen verwerven. Tussen de VW-ondernemingsraad en Porsche loopt al geruime tijd een conflict over de medezeggenschap in de nieuw te vormen Porsche Holding SE. Volgens de VW-vertegenwoordiging zal die voor het VW-personeel slecht uitpakken. Volkswagen is véél groter dan Porsche maar in de raad van commissarissen zullen van de ondernemingsraden van zowel Porsche als Volkswagen slechts drie vertegenwoordigers plaatsnemen van de twintig van elk bedrijf in totaal. Volgens Hück zou er bij Volkswagen een voorstel liggen in verband met ‘het gewicht’ van de stemmen ten gunste van Volkswagen. Maar hij zegt nu al drie maanden op antwoord te wachten. Ook heeft Hück gezegd dat Osterloh zich niet zou moeten bemoeien met de naamgeving van de nieuwe holding. “Wij laten ons door niemand vertellen hoe onze holding heet.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding