Nieuwe topman voor verkoop bij Audi

Peter Schwarzenbauer is de opvolger van Ralph Weyler in de raad van bestuur van Audi. Hij komt van Porsche North America.

Schwarzenbauer (48) zou bekend staan als succesgarantie. Hij introduceerde met succes de Cayenne in de VS en wist de afzet van de 911 en Boxster in de laatste vijf jaar met eenderde te verhogen. Met de benoeming van Schwarzenbauer wil Audi de problemen in Amerika achter zich laten. Audi wil daar in 2015 tweehonderdduizend auto's per jaar verkopen. In het afgelopen jaar waren het er 'slechts' 93 duizend. Daarmee ligt de VW-dochter ver achter op Mercedes en BMW. Daarvoor wordt de vertrekkende verkoopbaas Weyler verantwoordelijk gehouden. Bovendien zou zijn het van belang zijn dat Weyler bekend staat als een vertrouweling van de vorige (door Piëch ontslagen) topman van het VW-moederbedrijf, Bernd Pischetsrieder. Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. De ceo van Audi, Rupert Stadler, is een vertrouweling van Ferdinand Piëch. Schwarzenbauer staat bekend als iemand die niet op de voorgrond treedt. Hij zou een nuchtige analyticus zijn en geen ijdeltuit. In die zin is hij de tegenpool van Ralph Weyler die een graag geziene gast is bij de internationale jetset. Weyler gaat een 'adviesbureau' beginnen en zal in dat verband ook voor het VW-concern blijven werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe topman voor verkoop bij Audi - Automobielmanagement.nl

Nieuwe topman voor verkoop bij Audi

Peter Schwarzenbauer is de opvolger van Ralph Weyler in de raad van bestuur van Audi. Hij komt van Porsche North America.

Schwarzenbauer (48) zou bekend staan als succesgarantie. Hij introduceerde met succes de Cayenne in de VS en wist de afzet van de 911 en Boxster in de laatste vijf jaar met eenderde te verhogen. Met de benoeming van Schwarzenbauer wil Audi de problemen in Amerika achter zich laten. Audi wil daar in 2015 tweehonderdduizend auto's per jaar verkopen. In het afgelopen jaar waren het er 'slechts' 93 duizend. Daarmee ligt de VW-dochter ver achter op Mercedes en BMW. Daarvoor wordt de vertrekkende verkoopbaas Weyler verantwoordelijk gehouden. Bovendien zou zijn het van belang zijn dat Weyler bekend staat als een vertrouweling van de vorige (door Piëch ontslagen) topman van het VW-moederbedrijf, Bernd Pischetsrieder. Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. De ceo van Audi, Rupert Stadler, is een vertrouweling van Ferdinand Piëch. Schwarzenbauer staat bekend als iemand die niet op de voorgrond treedt. Hij zou een nuchtige analyticus zijn en geen ijdeltuit. In die zin is hij de tegenpool van Ralph Weyler die een graag geziene gast is bij de internationale jetset. Weyler gaat een 'adviesbureau' beginnen en zal in dat verband ook voor het VW-concern blijven werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding