Hoogste resultaat in geschiedenis Volkswagen

Volkswagen AG heeft in een 'ad-hoc' mededeling de belangrijkste financiële resultaten over 2007 bekendgemaakt.

Het concern boekte een operationele winst van 6,2 miljard euro op een omzet van 109 miljard. In vergelijking met die van vorig jaar is het resultaat met veertig procent gestegen. Het concern produceerde 6,2 miljoen auto's. Het VW-concern verwacht door de veelheid aan merken een essentieel concurrentievoordeel te hebben. In 2008 zullen (bijna) alle merken nieuwe modellen presenteren waardoor het productportfolio zal verbreden zodat meer marktsegmenten kunnen worden bediend. De leiding gaat ervan uit dat het aantal afleveringen aan klanten groter zal zijn dan in 2007 en verwacht vooral veel van Azië en Centraal- en Oost-Europa. De omzet zal als gevolg van de afzettoename stijgen. Verder verwacht Volkswagen dat de 'kostendiscipline' en 'procesoptimalisering' positieve effecten zullen hebben op de resultaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoogste resultaat in geschiedenis Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Hoogste resultaat in geschiedenis Volkswagen

Volkswagen AG heeft in een 'ad-hoc' mededeling de belangrijkste financiële resultaten over 2007 bekendgemaakt.

Het concern boekte een operationele winst van 6,2 miljard euro op een omzet van 109 miljard. In vergelijking met die van vorig jaar is het resultaat met veertig procent gestegen. Het concern produceerde 6,2 miljoen auto's. Het VW-concern verwacht door de veelheid aan merken een essentieel concurrentievoordeel te hebben. In 2008 zullen (bijna) alle merken nieuwe modellen presenteren waardoor het productportfolio zal verbreden zodat meer marktsegmenten kunnen worden bediend. De leiding gaat ervan uit dat het aantal afleveringen aan klanten groter zal zijn dan in 2007 en verwacht vooral veel van Azië en Centraal- en Oost-Europa. De omzet zal als gevolg van de afzettoename stijgen. Verder verwacht Volkswagen dat de 'kostendiscipline' en 'procesoptimalisering' positieve effecten zullen hebben op de resultaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding