Porsche neemt meerderheid in VW

Porsche gaat zijn belang in VW opvoeren van 31 naar meer dan vijftig procent.

Daarmee krijgt Porsche het in feite voor het zeggen bij de grootste autofabrikant van Europa. Het opkopen van de aandelen zal Porsche tegen de huidige beurskoers ongeveer acht miljard euro kosten. Maandag werd bekend dat VW op zijn beurt een controlerend belang krijgt in vrachtwagenfabrikant Scania.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche neemt meerderheid in VW - Automobielmanagement.nl

Porsche neemt meerderheid in VW

Porsche gaat zijn belang in VW opvoeren van 31 naar meer dan vijftig procent.

Daarmee krijgt Porsche het in feite voor het zeggen bij de grootste autofabrikant van Europa. Het opkopen van de aandelen zal Porsche tegen de huidige beurskoers ongeveer acht miljard euro kosten. Maandag werd bekend dat VW op zijn beurt een controlerend belang krijgt in vrachtwagenfabrikant Scania.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding