Ferdinand Piëch niet in rvc Porsche Holding

Hans Michel Piëch komt in de plaats van Ferdinand Piëch bij Porsche Holding SE.

Hans Michel Piëch (66) neemt zitting in het dagelijks bestuur van de raad van commissarissen (raad van toezicht) van de nieuwe Porsche Automobil Holding SE in Stuttgart. Dit is de nieuwe holding van Porsche die al ruim dertig procent van Volkswagen AG in handen heeft en dat gaat uitbreiden tot meer dan vijftig procent. Porsche Automobil Holding zal dus de holdingmaatschappij zijn van het hele Volkswagen-concern en van sportwagenfabrikant Porsche AG. Hij volgt Ferdinand Piëch (70) op die zijn functie afgelopen maandag (3 maart) neerlegde tijdens een buitengewone vergadering van de raad van commissarissen. De andere leden van het dagelijks bestuur zijn Wolfgang Porsche, Uwe Hück en Hans Baur. Ferdinand Piëch is nog wel voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen AG. Wolfgang Porsche is voorzitter van de rvc van Porsche SE en zijn plaatsvervanger is Uwe Hück die ook de voorzittershamer tijdens bijeenkomsten van de ondernemingsraad van Porsche SE zal hanteren. Hans Baur is vertegenwoordiger van IG Metall Stuttgart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferdinand Piëch niet in rvc Porsche Holding - Automobielmanagement.nl

Ferdinand Piëch niet in rvc Porsche Holding

Hans Michel Piëch komt in de plaats van Ferdinand Piëch bij Porsche Holding SE.

Hans Michel Piëch (66) neemt zitting in het dagelijks bestuur van de raad van commissarissen (raad van toezicht) van de nieuwe Porsche Automobil Holding SE in Stuttgart. Dit is de nieuwe holding van Porsche die al ruim dertig procent van Volkswagen AG in handen heeft en dat gaat uitbreiden tot meer dan vijftig procent. Porsche Automobil Holding zal dus de holdingmaatschappij zijn van het hele Volkswagen-concern en van sportwagenfabrikant Porsche AG. Hij volgt Ferdinand Piëch (70) op die zijn functie afgelopen maandag (3 maart) neerlegde tijdens een buitengewone vergadering van de raad van commissarissen. De andere leden van het dagelijks bestuur zijn Wolfgang Porsche, Uwe Hück en Hans Baur. Ferdinand Piëch is nog wel voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen AG. Wolfgang Porsche is voorzitter van de rvc van Porsche SE en zijn plaatsvervanger is Uwe Hück die ook de voorzittershamer tijdens bijeenkomsten van de ondernemingsraad van Porsche SE zal hanteren. Hans Baur is vertegenwoordiger van IG Metall Stuttgart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding