Zesduizend banen weg bij Opel en Saab

General Motors Europe wil dit jaar fors snijden in het personeelsbestand. De winst moet namelijk omhoog.

Op dit moment zouden bij GM Europe bijna 56 duizend mensen werken en dat moeten er 5.900 minder worden. Het zou vooral gaan om de fabrieken van Opel in België, Duitsland, Engeland en Spanje en de fabriek van Saab in Trollhättan. Volgens de OR-voorzitter van Opel in Bochum heeft de ondernemingsraad een voorstel van het management gekregen waarin een ‘drastische afbouw’ van het personeelsbestand is beschreven. GM zegt altijd te werken aan de productiviteit van zijn fabrieken in het kader van de wereldwijde concurrentiepositie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zesduizend banen weg bij Opel en Saab - Automobielmanagement.nl

Zesduizend banen weg bij Opel en Saab

General Motors Europe wil dit jaar fors snijden in het personeelsbestand. De winst moet namelijk omhoog.

Op dit moment zouden bij GM Europe bijna 56 duizend mensen werken en dat moeten er 5.900 minder worden. Het zou vooral gaan om de fabrieken van Opel in België, Duitsland, Engeland en Spanje en de fabriek van Saab in Trollhättan. Volgens de OR-voorzitter van Opel in Bochum heeft de ondernemingsraad een voorstel van het management gekregen waarin een ‘drastische afbouw’ van het personeelsbestand is beschreven. GM zegt altijd te werken aan de productiviteit van zijn fabrieken in het kader van de wereldwijde concurrentiepositie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding