Met de financiële injectie moet de productiecapaciteit stijgen van 160 duizend exemplaren naar 240 duizend in het jaar 2012. Tegen die tijd kunnen er vijfhonderd mensen extra aan de slag. Met inbegrip van de aankomende investering heeft BMW dan 4.2 miljard dollar gepompt in de VS-fabriek. BMW verwacht met de aangekondigde stap zijn afzet in de NAFTA-regio te versterken, daarmee invulling gevend aan zijn spreidingsstrategie. In Spartanburg (gelegen in de staat South Carolina) gaat het merk na de uitbreiding de X3, X5 en X6 fabriceren voor wereldwijde klanten. BMW begon in 1994 met de productie in de VS. Na een bescheiden start (429 auto’s in het eerste jaar) klom de productie gestaag, naar ruim 157 duizend auto’s in 2007. In dezelfde periode groeide de jaarlijkse verkoop van BMW in de USA naar 335 duizend exemplaren.