Wolfgang Porsche genomineerd als commissaris Volkswagen

Wolfgang Porsche, president-commissaris van Porsche AG, is genomineerd om zitting te nemen in de raad van commissarissen van Volkswagen.

Hij vervangt Heinrich von Pierer, zo meldt Automotive News Europe. Christian Wulf, de minister-president van de deelstaat Niedersachsen, en zijn minister van financiën zijn voor een nieuwe termijn voorgedragen. De EU besloot eerder dat het ‘recht’ van de regering om afgevaardigden aan te wijzen illegaal was. In de afgelopen weken werd er gespeculeerd dat Porsche zou proberen veranderingen te forceren door twee extra zetels in de rvc van Volkswagen te eisen. Maar afgezien van Wolfgang Porsche zijn er geen verdere ontwikkelingen gemeld in dit verband.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wolfgang Porsche genomineerd als commissaris Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Wolfgang Porsche genomineerd als commissaris Volkswagen

Wolfgang Porsche, president-commissaris van Porsche AG, is genomineerd om zitting te nemen in de raad van commissarissen van Volkswagen.

Hij vervangt Heinrich von Pierer, zo meldt Automotive News Europe. Christian Wulf, de minister-president van de deelstaat Niedersachsen, en zijn minister van financiën zijn voor een nieuwe termijn voorgedragen. De EU besloot eerder dat het ‘recht’ van de regering om afgevaardigden aan te wijzen illegaal was. In de afgelopen weken werd er gespeculeerd dat Porsche zou proberen veranderingen te forceren door twee extra zetels in de rvc van Volkswagen te eisen. Maar afgezien van Wolfgang Porsche zijn er geen verdere ontwikkelingen gemeld in dit verband.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding