De sluiting is gebeurd in het kader van de reorganisatie die bij Chrysler in gang is gezet na de overname door Cerberus. Advanced Design, geleid door Trevor Creed, heeft de werkzaamheden inmiddels overgenomen. De Pacifica studio was destijds in het leven geroepen om te onderzoeken hoe de ‘Californians’ leven en wat hun voorkeur is ten aanzien van auto’s. Het team van vijf ontwerpers heeft een groot aantal winnende concepten op de wielen gezet, in verhouding meer dan de vijftig ontwerpers bij Chrysler in Auburn Hills. De bekendste concepts van Pacifica zijn onder meer de Plymouth Prowler (1993), de Dodge Venom (1994), de Chrysler Atlantic (1995), de Jeep Treo (2003) en de Jeep Compass (2003). Van recentere datum zijn de Dodge Challenger (2006) en de Chrysler Nassau (2007). In de studio in Californië werkten twintig mensen. Wat er met hen gebeurt, is onbekend.