Tijdens de presentatie van de jaarcijfers in BMW Welt heeft topman Reithofer bekendgemaakt dat het niet uitgesloten is dat zijn bedrijf met een elektrische auto op de proppen komt. Het bedrijf heeft een projectgroep (project i) opdracht gegeven in het kader van de verlaging van de CO2-uitstoot volledig nieuwe voertuigconcepten te definiëren. In de eerste helft van het volgende decennium moet die groep met concrete oplossingen komen. Eén van de mogelijkheden is een elektrische auto, die ‘principieel’ een optie is, al was het maar omdat BMW, als belangrijke autofabrikant, in Amerika verplicht is voor 2012 een emissieloze auto aan te bieden. Maar, de (accu-)techniek is inmiddels ook op een niveau aanbeland dat een elektrische aandrijving te combineren is met Freude am Fahren, altijd dé voorwaarde voor BMW. Het team Project i onderzoekt ook de mogelijkheden voor alternatieve modellen voor de grote stedelijke omgevingen van deze wereld. Die kunnen, zo lijk het nu, elektrisch, hybride of traditioneel aangedreven zijn, afhankelijk van de situatie ter plekke. BMW heeft ook een ambitieus groeiplan qua aantallen naar buiten gebracht dat moeilijk te realiseren zal zijn met grote peperdure auto’s. BMW gaat over de (elektrische) auto nog dit jaar de beslissing nemen. Of het een BMW of een Mini wordt of dat de auto onder een ander merk op de markt komt, is nu niet besloten. “We gaan eerst kijken of het technisch kan, en dat is zo, en we kijken wat de marktmogelijkheden zijn. Dan nemen we de beslissing en dán pas kijken we onder welk merk we de auto gaan brengen”, aldus Reithofer. Meer over BMW in AM nummer 6 van 28 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding