Michelin koppelt bandenprijs aan die van olie

Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld, gaat vanaf 1 april de verkoopprijzen van haar banden wereldwijd koppelen aan de olieprijs.

Op die manier denkt Michelin de sterk gestegen inkoopkosten beter op te kunnen vangen. Volgens de Franse fabrikant wordt ongeveer zestig procent van de kosten van autobanden rechtstreeks veroorzaakt door olie of daarvan afgeleide producten. ”De bandenprijzen worden daarom via een transparant systeem gekoppeld aan een index op basis van de variatie in de olieprijzen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Michelin koppelt bandenprijs aan die van olie - Automobielmanagement.nl

Michelin koppelt bandenprijs aan die van olie

Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld, gaat vanaf 1 april de verkoopprijzen van haar banden wereldwijd koppelen aan de olieprijs.

Op die manier denkt Michelin de sterk gestegen inkoopkosten beter op te kunnen vangen. Volgens de Franse fabrikant wordt ongeveer zestig procent van de kosten van autobanden rechtstreeks veroorzaakt door olie of daarvan afgeleide producten. ”De bandenprijzen worden daarom via een transparant systeem gekoppeld aan een index op basis van de variatie in de olieprijzen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding