Miljoenste 207 geproduceerd

Na zijn lancering in het voorjaar van 2006 is inmiddels de miljoenste Peugeot 207 geproduceerd. De 207 is in ruim honderd landen op de markt.

In 2007, het eerste volledige jaar waarin hij werd verkocht, was de 207 met 440 duizend geregistreerde voertuigen Europees marktleider in het B-segment. Dit segment vormt op zijn beurt bijna eenderde van de Europese markt. Met ruim zeventig modellen is de concurrentie enorm groot. In de eerste maanden van 2008 gaat de 207 onverminderd voort op de ingeslagen weg en bevestigt hij zijn positie als Europees marktleider. Peugeot verklaart het succes door zijn strategie ‘het meest uitgebreide programma van het segment’ op de markt te brengen. In Nederland is de 207 de nummer twee op de verkoopranglijst achter de Golf maar de afstand is niet groot. Per half maart stond het marktaandeel van de Volkswagen Golf op 3,76 procent en die van de 207 op 3,53 procent. De 207 is in Nederland verreweg het best verkochte model van Peugeot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Miljoenste 207 geproduceerd - Automobielmanagement.nl

Miljoenste 207 geproduceerd

Na zijn lancering in het voorjaar van 2006 is inmiddels de miljoenste Peugeot 207 geproduceerd. De 207 is in ruim honderd landen op de markt.

In 2007, het eerste volledige jaar waarin hij werd verkocht, was de 207 met 440 duizend geregistreerde voertuigen Europees marktleider in het B-segment. Dit segment vormt op zijn beurt bijna eenderde van de Europese markt. Met ruim zeventig modellen is de concurrentie enorm groot. In de eerste maanden van 2008 gaat de 207 onverminderd voort op de ingeslagen weg en bevestigt hij zijn positie als Europees marktleider. Peugeot verklaart het succes door zijn strategie ‘het meest uitgebreide programma van het segment’ op de markt te brengen. In Nederland is de 207 de nummer twee op de verkoopranglijst achter de Golf maar de afstand is niet groot. Per half maart stond het marktaandeel van de Volkswagen Golf op 3,76 procent en die van de 207 op 3,53 procent. De 207 is in Nederland verreweg het best verkochte model van Peugeot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding