Continental kocht de onderdelenfabrikant vorig jaar van Siemens voor 11,4 miljard euro maar vindt het nu nodig de powertrain-divisie te herstructureren. Continental volgt hiermee de trend van grote bedrijven in Duitsland die medewerkers ontslaan voordat het eventueel slechter gaat. Ook Siemens, BMW en Henkel deden hetzelfde. De grote bedrijven zijn weliswaar positief over de toekomstontwikkelingen maar de steeds duurder wordende euro, de stijgende grondstofprijzen en de slechte toestand in de VS. De helft van de banen vervalt in de fabricage, eenderde in sales en de rest in research and development. Maar die ingenieurs worden elders in het bedrijf weer tewerkgesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding