Goede kwartaalcijfers BMW

BMW heeft de verkopen in het eerste kwartaal van 2008 met 5,7 procent weten op te voeren tot bijna 352 duizend eenheden.

Mini blijft het goed doen met 58 duizend verkochte auto’s ofwel 23,6 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Bij BMW gingen de verkopen met 2,7 procent omhoog naar ruim 293 duizend wagens. De grootste toename is te noteren bij Rolls-Royce dat met 183 verkochte auto’s 62 procent hoger uitkwam dan een jaar eerder. Wat regionale markten betreft gingen de verkopen in Duitsland met 6,7 procent omhoog. Ook in de meeste andere Europese landen kon BMW een verkoopstijging boeken. In de Verenigde Staten was echter sprake van een afname met 9,2 procent. Ondanks de huidige moeilijke marktomstandigheden blijft Noord-Amerika echter wel de belangrijkste markt voor de Duitse fabrikant. De verkopen in India liggen met 862 auto’s weliswaar op een laag pitje maar dat cijfer betekent wel een groei van achthonderd procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goede kwartaalcijfers BMW - Automobielmanagement.nl

Goede kwartaalcijfers BMW

BMW heeft de verkopen in het eerste kwartaal van 2008 met 5,7 procent weten op te voeren tot bijna 352 duizend eenheden.

Mini blijft het goed doen met 58 duizend verkochte auto’s ofwel 23,6 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Bij BMW gingen de verkopen met 2,7 procent omhoog naar ruim 293 duizend wagens. De grootste toename is te noteren bij Rolls-Royce dat met 183 verkochte auto’s 62 procent hoger uitkwam dan een jaar eerder. Wat regionale markten betreft gingen de verkopen in Duitsland met 6,7 procent omhoog. Ook in de meeste andere Europese landen kon BMW een verkoopstijging boeken. In de Verenigde Staten was echter sprake van een afname met 9,2 procent. Ondanks de huidige moeilijke marktomstandigheden blijft Noord-Amerika echter wel de belangrijkste markt voor de Duitse fabrikant. De verkopen in India liggen met 862 auto’s weliswaar op een laag pitje maar dat cijfer betekent wel een groei van achthonderd procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding