Fabrikant neemt Subaru Benelux onder eigen vleugels

Subaru Europe heeft inmiddels zestig procent van de aandelen van Subaru Benelux in handen.

Subaru Europe, werkmaatschappij van de fabrikant, heeft het meerderheidsbelang verworven door de aandelen van handelshuis Mitsui over te nemen. De overige veertig procent is in handen gebleven van Mitsui Automotive Europe. Subaru Benelux is de eerste importvestiging in Europa waar het meerderheidsbelang van het Japanse handelshuis is verdwenen. Of de competitieve markt België en Nederland nu een pilot wordt voor Subaru Europe is niet duidelijk. De tweeduizend auto’s op jaarbasis zullen wel snel verdubbeld moeten worden, meldt een woordvoerder. De 53-jarige Tomo Takenaka (zie foto) is de nieuwe president van Subaru Benelux. Hij heeft 25 jaar Subaru op zijn conto staan, waarvan de laatste tien jaar in verschillende functies in Amerika. Marcel Hollaar, General Manager Sales & Marketing van Subaru Benelux: “We beschikken nu over ronduit sterke proposities voor de zakelijke markt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fabrikant neemt Subaru Benelux onder eigen vleugels - Automobielmanagement.nl

Fabrikant neemt Subaru Benelux onder eigen vleugels

Subaru Europe heeft inmiddels zestig procent van de aandelen van Subaru Benelux in handen.

Subaru Europe, werkmaatschappij van de fabrikant, heeft het meerderheidsbelang verworven door de aandelen van handelshuis Mitsui over te nemen. De overige veertig procent is in handen gebleven van Mitsui Automotive Europe. Subaru Benelux is de eerste importvestiging in Europa waar het meerderheidsbelang van het Japanse handelshuis is verdwenen. Of de competitieve markt België en Nederland nu een pilot wordt voor Subaru Europe is niet duidelijk. De tweeduizend auto’s op jaarbasis zullen wel snel verdubbeld moeten worden, meldt een woordvoerder. De 53-jarige Tomo Takenaka (zie foto) is de nieuwe president van Subaru Benelux. Hij heeft 25 jaar Subaru op zijn conto staan, waarvan de laatste tien jaar in verschillende functies in Amerika. Marcel Hollaar, General Manager Sales & Marketing van Subaru Benelux: “We beschikken nu over ronduit sterke proposities voor de zakelijke markt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding