Hertz breidt uit naar Centraal- en Oost-Europa

Hertz Rent a Car heeft de autoverhuurbedrijven van zijn franchisepartner Rentex Autopujcovna a.s. in Tsjechië en Rentex’ dochtermaatschappij Car Solutions s.r.o. in Slowakije overgenomen.

De overname geeft Hertz ‘een solide basis’ in Centraal- en Oost-Europa. Rentex was sinds 1990 een Hertz franchisenemer in Tsjechië en Car Solutions sinds 1993. De overgenomen bedrijven hebben een geschatte omzet van tien miljoen euro. Het gaat om tien vestigingen in totaal, de vestigingen op het vliegveld en in het centrum van Praag en Brno in Tsjechië en Bratislava in Slowakije meegerekend. Alle medewerkers van Rentex en Car Solutions zullen overgaan naar Hertz. Hertz, de grootste autoverhuurmaatschappij in Tsjechië en Slowakije, verwacht een aanzienlijk groeipotentieel in zowel binnenlands als buitenlands toerisme als gevolg van de sterke economische ontwikkeling, het opkomende toerisme en de groei in de zakelijke markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hertz breidt uit naar Centraal- en Oost-Europa - Automobielmanagement.nl

Hertz breidt uit naar Centraal- en Oost-Europa

Hertz Rent a Car heeft de autoverhuurbedrijven van zijn franchisepartner Rentex Autopujcovna a.s. in Tsjechië en Rentex’ dochtermaatschappij Car Solutions s.r.o. in Slowakije overgenomen.

De overname geeft Hertz ‘een solide basis’ in Centraal- en Oost-Europa. Rentex was sinds 1990 een Hertz franchisenemer in Tsjechië en Car Solutions sinds 1993. De overgenomen bedrijven hebben een geschatte omzet van tien miljoen euro. Het gaat om tien vestigingen in totaal, de vestigingen op het vliegveld en in het centrum van Praag en Brno in Tsjechië en Bratislava in Slowakije meegerekend. Alle medewerkers van Rentex en Car Solutions zullen overgaan naar Hertz. Hertz, de grootste autoverhuurmaatschappij in Tsjechië en Slowakije, verwacht een aanzienlijk groeipotentieel in zowel binnenlands als buitenlands toerisme als gevolg van de sterke economische ontwikkeling, het opkomende toerisme en de groei in de zakelijke markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding