Het MAN-concern verwacht ook dit jaar een grote vraag naar vrachtwagens, vooral in Oost-Europa en Azië. MAN wil dit jaar beter presteren als vorig jaar en voor het eerst ‘meer dan honderdduizend’ vrachtwagens en bussen verkopen. De planning is 110 duizend in 2008, 130 duizend in 2009 en 140 duizend in 2010. De situatie in de groeimarkten China en India is nog moeilijk. Volgens topman Weinmann spelen Europese en Japanse producenten in China geen rol vanwege de prijs. De zoektocht naar samenwerkingsverbanden zou moeizaam zijn. “We voeren al twee jaar intensieve gesprekken maar dat heeft nog tot niets geleid.” Over een eventuele verbintenis met Volkswagen en Scania wilde de MAN-chef geen uitspraken doen. Volkswagen heeft Scania onlangs overgenomen nadat MAN dat vorig jaar heeft geprobeerd. Volkswagen is ook grootaandeelhouder van MAN.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding