De rechter van het Engelse High Court sprak van vernederend materiaal. Hij heeft het verzoek van Mosley afgewezen met de argumentatie dat nu nog verbieden zinloos zou zijn. De BBC citeerde de rechter die zou hebben geconstateerd dat het filmpje van 90 seconden op 30 en 31 maart ruim 1,4 miljoen maal bekeken is. News of the World zette het filmpje op zijn site. De rechter zou op basis van ‘het materiaal’ van mening zijn dat er maar dun bewijs is voor de Nazi-verwijten van News of the World. Maar het is onduidelijk hoeveel de rechter heeft gezien van de betrokken film die ruim vijf uur duurt. De FIA-chef gaat zijn juridsiche stappen tegen de uitgever van de krant met kracht voortzetten. Een eventuele schadevergoeding wil Mosley schenken aan de FIA-Foundation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding