Zaak Hyundai-chef komt opnieuw voor rechter

De zaak van Chung Mong-koo, de bestuursvoorzitter van Hyundai Motor, zal opnieuw worden aangeklaagd voor verduistering en schending van vertrouwen. De aanklagers wonnen hun beroep bij het ‘Supreme Court’.

Dat meldt Financial Times. Chung is vorig jaar veroordeeld voor verduistering van honderd miljoen dollar van Hyundai-geld. Hij zou ook voor ongeveer 245 miljoen dollar aan schade hebben berokkend aan dochterbedrijven. Verder zouden hij en zijn zoon Chung Eui-sun zich privé hebben verrijkt. Maar de gevangenisstraf van Chung werd in hoger beroep afgewezen waardoor hij verder kon functioneren als leider van de zesde autofabrikant ter wereld. De rechter in Seoul liet een en ander toen samenhangen met de toezegging van Chung dat hij ter waarde van een miljard dollar aan liefdadigheid zou doen. Zo zou hij bijvoorbeeld een concertgebouw bouwen en andere culturele activiteiten ontwikkelen in Zuid-Korea. Maar de aanklagers hebben besloten weer tegen dit vonnis in beroep te gaan de hoogste rechter en die heeft de zaak nu teruggewezen. De hoge rechters vinden de toezegging van het doneren van fondsen niet legaal en de sociale bijdragen zouden niet duidelijk zijn omschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zaak Hyundai-chef komt opnieuw voor rechter - Automobielmanagement.nl

Zaak Hyundai-chef komt opnieuw voor rechter

De zaak van Chung Mong-koo, de bestuursvoorzitter van Hyundai Motor, zal opnieuw worden aangeklaagd voor verduistering en schending van vertrouwen. De aanklagers wonnen hun beroep bij het ‘Supreme Court’.

Dat meldt Financial Times. Chung is vorig jaar veroordeeld voor verduistering van honderd miljoen dollar van Hyundai-geld. Hij zou ook voor ongeveer 245 miljoen dollar aan schade hebben berokkend aan dochterbedrijven. Verder zouden hij en zijn zoon Chung Eui-sun zich privé hebben verrijkt. Maar de gevangenisstraf van Chung werd in hoger beroep afgewezen waardoor hij verder kon functioneren als leider van de zesde autofabrikant ter wereld. De rechter in Seoul liet een en ander toen samenhangen met de toezegging van Chung dat hij ter waarde van een miljard dollar aan liefdadigheid zou doen. Zo zou hij bijvoorbeeld een concertgebouw bouwen en andere culturele activiteiten ontwikkelen in Zuid-Korea. Maar de aanklagers hebben besloten weer tegen dit vonnis in beroep te gaan de hoogste rechter en die heeft de zaak nu teruggewezen. De hoge rechters vinden de toezegging van het doneren van fondsen niet legaal en de sociale bijdragen zouden niet duidelijk zijn omschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding