Louwman gaat Suzuki doen in Zweden

Louwman Groep is importeur van Suzuki in Nederland maar gaat nu ook Zweden erbij doen. Alleen met auto’s, overigens.

Met het starten van het importbedrijf voor Suzuki auto’s in Zweden breidt Louwman Groep de activiteiten over de grens verder uit met Nimag Sverige AB. De Louwman Groep heeft de Zweedse Suzuki-dealers die ‘op hetzelfde ambitieniveau willen presteren’ op 15 april een nieuw contract aangeboden. Het gaat alleen om de auto’s. Voor de activiteiten voor de motorfietsen, quads en buitenboordmotoren is een andere organisatie in Zweden. Dat blijft ook zo. Eric Louwman van Louwman Groep: “We kijken naar groei binnen Europa. De Zweedse operatie van Suzuki Auto’s past uitstekend bij ons. Wij hebben in Nederland met een marktaandeel van drie procent bewezen dat we succesvol zijn. De fabrikant heeft er vertrouwen in dat wij dit in Zweden ook kunnen realiseren. Het is onze doelstelling het aantal van circa 2,5 duizend verkochte Suzuki’s in 2007 in twee jaar tijd te verdubbelen, waardoor het marktaandeel uitkomt op twee procent. In 2012 moet dit zijn gestegen tot drie procent.” De Zweedse activiteiten van de Louwman Groep worden ondergebracht in een nieuwe onderneming Nimag Sverige AB. Deze zal worden ondersteund door BV Nimag, die als één van de eerste Europese importeurs al tientallen jaren verantwoordelijk is voor de import van automobielen, motorfietsen, quads en buitenboordmotoren van Suzuki in Nederland. Synergie wordt volgens Louwman Groep onder meer bereikt door de automatisering op elkaar af te stemmen. Ook voor de logistieke en administratieve organisatie levert Nimag de expertise. De nieuw aangestelde directeur, Peo Nilsson, rapporteert aan de directie van Louwman Groep en niet aan de directie van Nimag. Meer hierover in Automobiel Management nummer 8 van 25 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Louwman gaat Suzuki doen in Zweden - Automobielmanagement.nl

Louwman gaat Suzuki doen in Zweden

Louwman Groep is importeur van Suzuki in Nederland maar gaat nu ook Zweden erbij doen. Alleen met auto’s, overigens.

Met het starten van het importbedrijf voor Suzuki auto’s in Zweden breidt Louwman Groep de activiteiten over de grens verder uit met Nimag Sverige AB. De Louwman Groep heeft de Zweedse Suzuki-dealers die ‘op hetzelfde ambitieniveau willen presteren’ op 15 april een nieuw contract aangeboden. Het gaat alleen om de auto’s. Voor de activiteiten voor de motorfietsen, quads en buitenboordmotoren is een andere organisatie in Zweden. Dat blijft ook zo. Eric Louwman van Louwman Groep: “We kijken naar groei binnen Europa. De Zweedse operatie van Suzuki Auto’s past uitstekend bij ons. Wij hebben in Nederland met een marktaandeel van drie procent bewezen dat we succesvol zijn. De fabrikant heeft er vertrouwen in dat wij dit in Zweden ook kunnen realiseren. Het is onze doelstelling het aantal van circa 2,5 duizend verkochte Suzuki’s in 2007 in twee jaar tijd te verdubbelen, waardoor het marktaandeel uitkomt op twee procent. In 2012 moet dit zijn gestegen tot drie procent.” De Zweedse activiteiten van de Louwman Groep worden ondergebracht in een nieuwe onderneming Nimag Sverige AB. Deze zal worden ondersteund door BV Nimag, die als één van de eerste Europese importeurs al tientallen jaren verantwoordelijk is voor de import van automobielen, motorfietsen, quads en buitenboordmotoren van Suzuki in Nederland. Synergie wordt volgens Louwman Groep onder meer bereikt door de automatisering op elkaar af te stemmen. Ook voor de logistieke en administratieve organisatie levert Nimag de expertise. De nieuw aangestelde directeur, Peo Nilsson, rapporteert aan de directie van Louwman Groep en niet aan de directie van Nimag. Meer hierover in Automobiel Management nummer 8 van 25 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding