Piëch wil er een motormerk bij

Volkswagen-topman Ferdinand Piëch wil zijn automerkenstal graag uitbreiden met een fabrikant van motorfietsen.

Piëch spreekt die langgekoesterde wens uit in een gesprek met het Duitse magazine Stern. Aan tafel aanwezig was ook Piëch’s neef Wolfgang Porsche, voorzitter van Porsche’s raad van toezicht. Piëch heeft nog steeds spijt dat hij in 1985 geen zaken deed toen Ducati in zwaar weer verkeerde. Een andere koper nam het Italiaanse merk toen over voor (relatief) een appel en een ei.   Zelf rijdt de vandaag 71 jaar geworden Piëch een Ducati van 180 pk – “meer power per kilo dan een Bugatti Veyron met zijn 1001 pk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Piëch wil er een motormerk bij - Automobielmanagement.nl

Piëch wil er een motormerk bij

Volkswagen-topman Ferdinand Piëch wil zijn automerkenstal graag uitbreiden met een fabrikant van motorfietsen.

Piëch spreekt die langgekoesterde wens uit in een gesprek met het Duitse magazine Stern. Aan tafel aanwezig was ook Piëch’s neef Wolfgang Porsche, voorzitter van Porsche’s raad van toezicht. Piëch heeft nog steeds spijt dat hij in 1985 geen zaken deed toen Ducati in zwaar weer verkeerde. Een andere koper nam het Italiaanse merk toen over voor (relatief) een appel en een ei.   Zelf rijdt de vandaag 71 jaar geworden Piëch een Ducati van 180 pk – “meer power per kilo dan een Bugatti Veyron met zijn 1001 pk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding