BMW en VW hoog in zuinigheids toptien

BMW en Volkswagen staan elk met zes modellen in de nieuwste top tien van zuinige auto’s.

De rangschikking is een initiatief van de ANWB, het Wereld Natuur Fonds en de Stichting Natuur en Milieu. Voor het eerst staan er twee (diesel)auto’s in die minder dan honderd gram CO2 per kilometer uitstoten: de Seat Ibiza Ecomotive en de Volks­wagen Polo Blue Motion. Opvallend is verder de nieuwe koploper in de categorie ‘Kleine auto’s op benzine’: de Smart ForTwo Coupe (Micro Hybrid Drive). De auto’s worden ingedeeld naar brandstofsoort: benzine, diesel en (op termijn) aardgas. Elke categorie bestaat uit de tien modellen met de laagste CO2-emissie in dit segment. De lijsten worden geregeld bijgewerkt; de volgende update komt begin derde kwartaal. De nieuwe lijst toont 57 zuinige auto’s, verdeeld over 25 merken. De gegevens zijn te vinden op anwb.nl/autoportaal (zoek op ‘Frisse Wielen’) of top10.hier.nu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW en VW hoog in zuinigheids toptien - Automobielmanagement.nl

BMW en VW hoog in zuinigheids toptien

BMW en Volkswagen staan elk met zes modellen in de nieuwste top tien van zuinige auto’s.

De rangschikking is een initiatief van de ANWB, het Wereld Natuur Fonds en de Stichting Natuur en Milieu. Voor het eerst staan er twee (diesel)auto’s in die minder dan honderd gram CO2 per kilometer uitstoten: de Seat Ibiza Ecomotive en de Volks­wagen Polo Blue Motion. Opvallend is verder de nieuwe koploper in de categorie ‘Kleine auto’s op benzine’: de Smart ForTwo Coupe (Micro Hybrid Drive). De auto’s worden ingedeeld naar brandstofsoort: benzine, diesel en (op termijn) aardgas. Elke categorie bestaat uit de tien modellen met de laagste CO2-emissie in dit segment. De lijsten worden geregeld bijgewerkt; de volgende update komt begin derde kwartaal. De nieuwe lijst toont 57 zuinige auto’s, verdeeld over 25 merken. De gegevens zijn te vinden op anwb.nl/autoportaal (zoek op ‘Frisse Wielen’) of top10.hier.nu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding