BMW leent enkele miljarden euro’s

Autofabrikant BMW heeft via de deelstaatbanken van Beieren en Baden-Württemberg (LBBW) een lening van enkele miljarden gekregen.

De bank uit Beieren in München deelde mee dat het gaat om 1,35 miljard euro, zo meldt auto motor und sport. Het aanbod zou grote belangstelling genieten op de kapitaalmarkt. Tegen de achtergrond van de moeilijke situatie op de financiële markten zou dit een ‘buitengewone transactie’ zijn volgens een woordvoerder van BMW.   De kredietnemer is financiële divisie van BMW die daarmee andere leningen aflost. Met het geld financiert BMW autokredieten en leasecontracten. BMW zou alleen dit jaar door aflopende contracten al een herfinancieringbehoefte hebben van meer dan twintig miljard euro.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW leent enkele miljarden euro’s - Automobielmanagement.nl

BMW leent enkele miljarden euro’s

Autofabrikant BMW heeft via de deelstaatbanken van Beieren en Baden-Württemberg (LBBW) een lening van enkele miljarden gekregen.

De bank uit Beieren in München deelde mee dat het gaat om 1,35 miljard euro, zo meldt auto motor und sport. Het aanbod zou grote belangstelling genieten op de kapitaalmarkt. Tegen de achtergrond van de moeilijke situatie op de financiële markten zou dit een ‘buitengewone transactie’ zijn volgens een woordvoerder van BMW.   De kredietnemer is financiële divisie van BMW die daarmee andere leningen aflost. Met het geld financiert BMW autokredieten en leasecontracten. BMW zou alleen dit jaar door aflopende contracten al een herfinancieringbehoefte hebben van meer dan twintig miljard euro.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding