Niet-professionals moeten Peugeot ontwerpen

Jonge, niet-professionele, ontwerpers worden door de fabrikant uitgenodigd de Peugeot voor de wereldsteden van overmorgen te ontwerpen.

De vijfde editie van de ontwerpwedstrijd Le Concours de Design krijgt daarmee een nieuwe dimensie. De nieuwe conceptcar moet voldoen aan de eisen van het stedelijke verkeer in de 21e eeuw. De ontwerpen dienen bovendien vier criteria samen te brengen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency. Voor deze editie valt het startsein voor het eerst buiten Europa, ter gelegenheid van Auto China 2008 in Peking. En om het internationale karakter van deze wedstrijd te onderstrepen, zal een maquette van het winnende concept in het voorjaar van 2009 op de Autotentoonstelling van Sjanghai staan. Verloop van de wedstrijd: – De introductie van de wedstrijd vindt plaats op 20 april op Auto China 2008. Van 30 mei tot 20 juli kunnen ontwerpers hun projecten op www.peugeot.com insturen. Tussen 25 en 31 juli zal de jury dertig ontwerpen selecteren, die vervolgens worden voorgelegd aan bezoekers van de website en journalisten. Vanaf 15 augustus kunnen internetstemmers gedurende een maand de tien finalisten kiezen, waarna deze vanaf 16 september online staan. De winnaar zal op 2 oktober op de Mondial in Parijs worden bekendgemaakt. Jean-Philippe Collin, Algemeen Directeur van Automobiles Peugeot, zal de trofee ‘ La Griffe ’ aan de winnende ontwerper overhandigen. Vervolgens wordt tussen oktober 2008 en maart 2009 een model op ware grootte gemaakt en uiteindelijk zal in april 2009 het winnende ontwerp worden onthuld op de Peugeot-stand tijdens Shanghai Auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Niet-professionals moeten Peugeot ontwerpen - Automobielmanagement.nl

Niet-professionals moeten Peugeot ontwerpen

Jonge, niet-professionele, ontwerpers worden door de fabrikant uitgenodigd de Peugeot voor de wereldsteden van overmorgen te ontwerpen.

De vijfde editie van de ontwerpwedstrijd Le Concours de Design krijgt daarmee een nieuwe dimensie. De nieuwe conceptcar moet voldoen aan de eisen van het stedelijke verkeer in de 21e eeuw. De ontwerpen dienen bovendien vier criteria samen te brengen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency. Voor deze editie valt het startsein voor het eerst buiten Europa, ter gelegenheid van Auto China 2008 in Peking. En om het internationale karakter van deze wedstrijd te onderstrepen, zal een maquette van het winnende concept in het voorjaar van 2009 op de Autotentoonstelling van Sjanghai staan. Verloop van de wedstrijd: – De introductie van de wedstrijd vindt plaats op 20 april op Auto China 2008. Van 30 mei tot 20 juli kunnen ontwerpers hun projecten op www.peugeot.com insturen. Tussen 25 en 31 juli zal de jury dertig ontwerpen selecteren, die vervolgens worden voorgelegd aan bezoekers van de website en journalisten. Vanaf 15 augustus kunnen internetstemmers gedurende een maand de tien finalisten kiezen, waarna deze vanaf 16 september online staan. De winnaar zal op 2 oktober op de Mondial in Parijs worden bekendgemaakt. Jean-Philippe Collin, Algemeen Directeur van Automobiles Peugeot, zal de trofee ‘ La Griffe ’ aan de winnende ontwerper overhandigen. Vervolgens wordt tussen oktober 2008 en maart 2009 een model op ware grootte gemaakt en uiteindelijk zal in april 2009 het winnende ontwerp worden onthuld op de Peugeot-stand tijdens Shanghai Auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding