Vierde VW-fabriek in China

Volkswagen heeft in China een vierde fabriek in gebruik genomen.

Deze staat in het oostelijk gelegen Nanjing (driehonderd kilometer van Sjanghai) waar vooralsnog jaarlijks zo’n zestigduizend eenheden van de Santana Vista zullen worden geproduceerd en waarbij 1200 medewerkers zijn betrokken. De drie andere VW-fabrieken in het land zitten al aan 95 procent van hun productiecapaciteit. Vorig jaar verkochten de Duitsers 910 duizend auto’s in China , dit jaar moeten dat er meer dan een miljoen worden. De fabriek in Nanjing werd ruim twee weken terug overgenomen van Fiat en wordt nu gerund door VW Sjanghai, een joint venture van Volkswagen en de Chinese autofabrikant SAIC. Met de ingebruikname van deze fabriek komt het totale aantal productielocaties van de VW-groep op 49.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vierde VW-fabriek in China - Automobielmanagement.nl

Vierde VW-fabriek in China

Volkswagen heeft in China een vierde fabriek in gebruik genomen.

Deze staat in het oostelijk gelegen Nanjing (driehonderd kilometer van Sjanghai) waar vooralsnog jaarlijks zo’n zestigduizend eenheden van de Santana Vista zullen worden geproduceerd en waarbij 1200 medewerkers zijn betrokken. De drie andere VW-fabrieken in het land zitten al aan 95 procent van hun productiecapaciteit. Vorig jaar verkochten de Duitsers 910 duizend auto’s in China , dit jaar moeten dat er meer dan een miljoen worden. De fabriek in Nanjing werd ruim twee weken terug overgenomen van Fiat en wordt nu gerund door VW Sjanghai, een joint venture van Volkswagen en de Chinese autofabrikant SAIC. Met de ingebruikname van deze fabriek komt het totale aantal productielocaties van de VW-groep op 49.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding