BMW neemt voorziening van 236 miljoen euro

BMW krijgt als eerste grote industriële onderneming uit Europa last van de zogenoemde ‘credit crunch’ in Amerika.

De Duitse bouwer van premiumauto’s heeft een voorziening getroffen ter compensatie van het risico van de dalende occasionprijzen en kredieten die niet betaald zullen worden. BMW rekent dit jaar op een bedrag van 236 miljoen euro dat in het eerste kwartaal geboekt wordt. Volgens BMW zijn als gevolg van de financiële crisis in de VS de prijzen van occasions gedaald en daarmee de restwaarden. De neerwaartse tendens heeft zich in maart versterkt. Om dat te compenseren moet BMW nu geld apart leggen voor de leaseauto’s. De groei van BMW zou voor een groot gedeelte zijn samengegaan met een enorme groei van de financial services. Een groot gedeelte van de groei is ‘gekocht’ met goedkope leasing en financiële deals en dat wreekt zich nu, zo redeneert een financiële analist in de zakenkrant Financial Times. De leaseportefeuille van BMW is gegroeid van negen miljard euro in 2004 tot twintig miljard in 2007. BMW heeft overigens zijn winstdoelstelling voor dit jaar gewoon herhaalt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW neemt voorziening van 236 miljoen euro - Automobielmanagement.nl

BMW neemt voorziening van 236 miljoen euro

BMW krijgt als eerste grote industriële onderneming uit Europa last van de zogenoemde ‘credit crunch’ in Amerika.

De Duitse bouwer van premiumauto’s heeft een voorziening getroffen ter compensatie van het risico van de dalende occasionprijzen en kredieten die niet betaald zullen worden. BMW rekent dit jaar op een bedrag van 236 miljoen euro dat in het eerste kwartaal geboekt wordt. Volgens BMW zijn als gevolg van de financiële crisis in de VS de prijzen van occasions gedaald en daarmee de restwaarden. De neerwaartse tendens heeft zich in maart versterkt. Om dat te compenseren moet BMW nu geld apart leggen voor de leaseauto’s. De groei van BMW zou voor een groot gedeelte zijn samengegaan met een enorme groei van de financial services. Een groot gedeelte van de groei is ‘gekocht’ met goedkope leasing en financiële deals en dat wreekt zich nu, zo redeneert een financiële analist in de zakenkrant Financial Times. De leaseportefeuille van BMW is gegroeid van negen miljard euro in 2004 tot twintig miljard in 2007. BMW heeft overigens zijn winstdoelstelling voor dit jaar gewoon herhaalt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding